De kern van Reijchard Technisch Vastgoedmanagement is het ontzorgen van de klant. De klant weet precies waar hij aan toe is en laat de bouwbegeleiding met een gerust hart over aan Reijchard.
Het begint bij een opdrachtgever die een pand koopt. Een ontwerp maakt. Een vergunning aanvraagt bij de gemeente. Dit deel van het traject gaat meestal via een architect en andere adviseurs. Vlak voordat het definitieve ontwerp vaststaat en de gunning definitief is voor het te verbouwen project, komt Reijchard in beeld. Ricardo: ‘Ik stel de kostenposten op en bepaal wat er nodig is om het werk uit te voeren. Vaak is dat in de ruwste fase, dus ik zet alles op een rijtje. De klant kan vervolgens onderdelen schrappen die te hoog zijn qua niveau, afwerking of wens, maar ze kunnen ook schrappen om ervoor te zorgen dat het project wel binnen het gestelde budget past. Dat heet stiko (stichtingskostenoverzicht). Die stiko stel ik op en daarmee ga ik met de opdrachtgever om tafel, om te zorgen dat we alles financieel in orde krijgen.
Zodra de opdrachtgever akkoord is met de stiko (stichtingskostenoverzicht), vraagt Reijchard offertes aan bij verschillende partijen: de bouwkundig aannemer, de e-installateur (elektra), de w-installateur (water) en de cv-installateur. Al die partijen ontvangen van Reijchard de informatie op basis waarvan zij een prijs kunnen maken. Die prijsopgaven verzamelt Reijchard in de stiko en voert er overleg over met de opdrachtgever. Als de opdrachtgever akkoord is met het budget, start Reijchard de onderhandelingen met de onderaannemers. Zodra de prijsvorming rond is, legt Reijchard die prijs vast in een contract.
Samen met de uitvoerende partijen belegt Reijchard een eerste kick-offvergadering. Vooraf stelt hij een globale planning op voor de uitvoering. In de vergadering wordt besproken wat daarin anders moet, en na de kick-offvergadering staat de definitieve planning vast.
Alle contracten met aannemers en installateurs worden door Reijchard bewaard en bewaakt. Dat gebeurt in een digitaal systeem. Dreigt overschrijding van tijd of kosten, dan grijpt Reijchard in.
Na de kick-offvergadering begint de uitvoering. Bij de uitvoering bezoekt Ricardo regelmatig het project. Hij controleert op kwaliteit, planning, uitvoering en vakkundigheid. Tussentijds houdt hij de opdrachtgever op de hoogte van de status van de uitvoering en van zaken waar de uitvoerders tegenaanlopen. Zaken die anders moeten, zaken die anders kunnen, en zaken die anders gaan dan iedereen had gehoopt.
Tijdens de uitvoering zorgt RTV voor financiële bewaking; dan gaat het over meer- en minderwerk. Regelmatig is hierover contact met de opdrachtgever.
In de planning is een opleverdatum opgenomen. Reijchard zorgt ervoor dat die datum niet wordt overschreden.
Met vaste regelmaat praat Reijchard de opdrachtgever van een bouwproject bij: hoe gaat het met de planning, de kosten, voortgang en de kwaliteit? Zo komt de opdrachtgever nooit voor verrassingen te staan.
Interimwerk bij een technische dienst. Hoofd facilitymanager bij een facilitaire dienst. Projectmanager bij een bouwbedrijf. Ricardo Reijchard heeft in de sociale woningbouw ruime ervaring opgedaan met serviceonderhoud, planmatig onderhoud, projectmatig onderhoud en nieuwbouw. Die expertise stelt hij graag in dienst van tijdelijke opdrachtgevers.